|
Ferda měl letos na počet akcí chudý rok, ale na výsledky to docela ušlo. 8. května jsme spolu absolvovali Humanity Cup v Karlových Varech. Jeli jsme tam s Tomášem Strouhalem o den dřív. Přespali jsme na svičáku. Já v autě a Tom v klubovně. Ráno nás pořadatelé navedli do prostoru stop, které byly většinou na louce s nízkým porostem. Já jsem Ferdovi vylosoval jedničku a proto jsme nastupovali jako první. Začátek jsme měli jako všichni ostatní na louce, ale velmi brzo mne Ferda i proti mému přesvědčení natáhl do nízkého a řídkého obilí kde převládala hlína. Musím mu poděkovat, protože mě navzdory mým pochybnostem o průběhu stopy dovedl až k osobě na konci. Nebyla to bůh ví jaká nádhera a musel se často opravovat ale šel si za svým cílem a Vilda Babička ho ocenil na 167 bodů. Za poslušnost a dovednost 38 a 46 bodů. Součet 241 bodů nám stačil na známku dobrou a první místo. I když z počátku to vypadalo na problémy, protože pan rozhodčí Kuchta na poslední chvílioznámil, že má důležitější práci než posuzování, dopadlo to díky Vildovi a dobré organizaci dobře a pořadatelé to zvládli. 2. až 4. září jsme se všichni tři, Ferda, Boris a já, zúčastnili Memoriálu Dr. Králové v Donovalech na Slovensku. Boris při tom složil RH-FA a výkonem 153, 40, 42 bodů získal uspokojivou a skončil druhý. Ferda soutěžil podle RH-FB a za 189, 42, 47 bodů dostal velmi dobrou a skončil jako první. Obě stopy byly na louce asi 40 km od Donoval, s různě vysokým porostem, velkou rosou a téměř bez větru. Stopy posuzoval pan Sedlák a poslušnost i dovednost Karel Pavlík. Pro mě to byl moc vydařený prodloužený víkend. Český pohár stopařů byl přeřazen na patnáctý říjen místo plánovaného Bohemia Cupu, který byl tímto zrušen. Tentokrát dostali příležitost i jedničkáři. Moc toho nevyužili, protože limit splnil jenom jeden. Ferda pochopitelně soutěžil podle ZZS 2. Letos byly obě stopy ve dne a žádná v noci. To pro nás byla trochu nevýhoda, ale i tak se nám povedlo vyhrát. Neměli jsme sice nejvyšší součet bodů na stopách (to měl Čenda), ale Ferda zabojoval na překážkách. I přes to, že mu bylo už osm a půl roku měl nejlepší poslušnost. Posuzovali Pavel Svoboda a Květoslav Štibora. Musím pochválit pořadatele za pěknou akci. I když se mi s Borisem nepovedlo složit ZTV, musím pochválit i jeho. 27. března se mu u KZJ ČR v Brně povedlo získat RH-E. Pan Štibora ocenil Borkovi výkony na 98 a 93 bodů a známku výborná. 18. června Boris zabojoval v Sudoměřicích na ZZS 1. Rozhodčí Pavel Svoboda ocenil jeho snažení na 278 bodů (94/97 a 87) a zadal známku velmi dobrý. A jak už jsem psal výše, v Donovalech splnil RH-FA. Mimo to jsme s Borisem absolvovali šestnáctého dubna v Křepicích FPr 2, 30. dubna v Moravské Nové Vsi ZVV 1, 5. listopadu v Hodoníně FPr 3 a 12. listopadu v Hustopečích BH. Myslím si tedy, že nemám důvod si na své dva kluky stěžovat, ale právě naopak. Určitě s nimi mohu být spokojený. Autor: Honza Pokorný
|